17/10-10 10.40

Sitter på ett internet-café i Belgrad, Serbien. Har försökt få både Hanna och pappa att logga in på Skype men utan resultat. Sms kostar 3 kr här så vill inte skicka för många.

Igår, när vi var framme i München, letade vi upp ett café och beställde frukost. Jag köpte All American-menyn - en bagel med ägg, sallad, mjukost och tomat, en amerikansk pannkaka med lönnsirap och ett litet glas med apelsinjuice.
Efteråt tog vi en promenad för att uppleva lite av staden. Vi såg St Maria-kyrkan och någon annan stor kyrka. På ett torg satte vi oss och köpte en varsin tysk öl, kl 12.30. De lär vara öltokiga i München så varför inte. Jag köpte och smakade en strut med rostade kastanjer. Varken gott eller äckligt egentligen, lite mjölig konsistens. Smakade även honungsvin. Inte så gott. Efter det rörde vi oss tillbaka mot tågstationen och köpte mackor att ha med på tåget.
Tåget 14.27 - 18.30, München - Villach, var sittplatser bara. Men nästa tåg, mellan Villach och Belgrad var rätt skumt. När vi kom till plattformen såg vi ett överklottrat, tomt och nedsläckt gammalt tåg. Vi var tvungna att fråga men ja, det var vårat. Vi var till en början de enda passagerarna, åtminstone i vår vagn. Kupén var liten med våningssäng med 3 bäddar - den översta i pygmé-storlek - och så ett litet handfat i hörnet. Det var skönt med en säng men lite irriternade att bli väckt 5 gånger för att de ville kolla pass...

Framme i Belgrad gick vi på toaletten (ingen toalettstol här inte, bara hål i golvet), borstade tänderna och lämnade in våra stora bagage för att slippa släpa på det genom staden. Sedan letade vi upp ett litet café och köpte mackor till frukost. Köpte även en lite Nestea, men den var inte alls lika god som den på Lanzarote.
Därefter irrade vi runt lite innan vi hittade vägen till centrum och huvudgatan. Det var väldigt tomt överallt såhär tidigt på morgonen. Kallt och dimmigt är det också, så lite tråkigt med vädret. (I München var det också kallt och regnigt.)
Vi gick till en gammal borg först och tittade runt då i princip allt var stängt. Nu sitter vi som sagt på Choco Caffé och lär väl sitta här en liten stund till innan vi går och kollar runt lite till.

Nästa tåg, till Sofia, går inte förrän 21.15.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0