Grattis!


GRATTIS BECCA, 16 ÅR IDAG!!

Idag drog jag upp till mormors gamla lägenhet för att kolla böcker. Det var lite fler än jag trodde så jag hann inte bli klar innan Elin kom, så hon fick helt enkelt komma upp hon också. Vi fick med oss en varsin påse med böcker hem hihi :)
När vi var klara lämnade vi påsarna hos mig innan vi gick ner på stan. Jag köpte trosor till mig och till Becca och Elin köpte prickiga leggings. Mot slutet började vi bli lite hungriga så vi gick till donken och köpte hamburgare och pomme.
Efter stan sprang vi upp till lägenheten och hjälpte mamma fixa i köket innan gästerna kom strax efter halv 18. Vi fikade med mackor och pizzabullar, Becca fick sina presenter och jag visade hotellet på Lanzarote på datorn. Av snälla Karro och Patrick med familj fick jag en resebrandvarnare och en adapter till eluttaget haha :D Det ska jag packa ner!

När gästerna gått gick jag och Elin hem till henne för att hämta mina böcker som hon lånat. Sedan gick vi till Richard och sedan till konstgräset så att killarna fick spela fotboll ;P Jag och Elin satt mest och snackade ;) Vid halv 23 drog vi till Richard igen och kanske 10 över 23 tog jag bussen hem.

Imorgon blir det att packa klart och om jag hinner springa upp till gmormor en snabbis för att säga hejdå till henne. Sedan ska jag träffa Hanna och kl 18 börjar bion! Twilight-marathon med tre filmer i sträck. Om jag räknat rätt kommer jag vara hemma till 03 och ha två timmar på mig att göra mig redo inför bilresan till flygplatsen. Jag åker på onsdag, helt galet ju!!

Borde nog sova nu.. Hehe.

Puss

Before I fall to pieces

Då bloggar jag mitt i natten igen. Att jag inte lär mig att göra det lite tidigare på kvällen!? Aja, då kör vi!

Idag åkte jag och mamma till landet en sväng. Vi klippte gräset och krattade och passade på att sola under tiden. Mamma fick lite färg, på mig kan jag inte se någon skillnad längre. 
Vi var väl hemma vid 16 igen och strax efter det kom Becca hem. Hon har varit hos pappa i över en vecka nu. Tror jag saknat henne lite för blev lite småknäpp förut hihi. Fatta då hur jag kommer vara när jag kommer hem efter sommaren! Haha! Hon kommer bli dötrött på mig ;)

Vid kl 18 kom mormor och Anita förbi och satt och pratade ett tag med mamma. Nu på kvällen har jag bara tittat på tv, skrivit ihop ett mail till en lärare och snackat med Emelie på msn. Och lyssnat massor på Spotify!

Imorgon ska jag upp vid 10 hade jag tänkt mig. Ska duscha och fixa mig innan jag drar upp till mormor för att kolla böcker och hjälpa henne lite på vinden. Ska träffa Elin imorgon med :D Antingen får hon hänga med till mormor eller så får vi träffas när jag är klar, det märks. Vet inte vad vi ska göra riktigt, antagligen mest snacka och bara umgås.
kl halv 18 imorgon kommer gäster, då ska vi fira Rebecca som fyller 16!!

Blev visst inte att jag lade upp fler bilder idag, tyvärr. Får se om jag hinner det innan jag åker, annars får ni klara er utan de bilderna! ;P

Nu ska jag nog sova!

Puss

Ladies and gentlemen

Har nu lagt upp lite bilder från Söderköping med Hanna, från kvällen efter skolavslutningen och från Öland! Får se om jag får upp några flera bilder imorgon.

Puss

You've had the time, you've had the power

Tältningen med Hanna i tisdags-onsdags blev bra! Helmysigt hade vi och allt gick bra, trots att vi hade lite problem med att få igång elden där till en början ;P Vi solade, spelade kort och UNO, grillade och åt jättegod mat, lyssnade till musik till batteriet på min mobil nästan tog slut, läste och jag tog årets första dopp! (Tror jag.. Har ett vagt minne om att jag redan gjort det men kan inte komma fram till när eller vart det var..)
Tältet fick vi både upp och ner utan större problem! Sova däremot gjorde vi inte så mycket. Tror jag sov ca två timmar? Sov dock väldigt oroligt, Hanna sade att jag gjort en massa konstiga ljud och att jag kliat mig väldigt mycket i huvudet xD Så kan det vara att sova med mig.
På morgonen när jag vaknade var Hanna borta. Tyckte mig komma ihåg att hon gått ut för att kissa men inte fan kan det ha tagit över en timme!? Mobilen var kvar i tältet med och när jag ropade lite fint på henne var det ingen som svarade. Paniken gick över när jag stuckit ut huvudet ur tältet, Hanna satt insvept i sin filt på en bänk längre bort haha! Så himla söt!
Det var väldigt kyligt där kl 6/7 på morgonen så vi stannade inte länge. Åt frukost inkorvade i våra sovsäckar och filtar, packade ihop tältet och våra grejer och rodde tillbaka till Hannas land. När vi väl kom var det betydligt varmare ute så vi  låg ute och solade och läste fram till kl 15 då jag fick skjuts hem. Hihi :)

I torsdags kom pappa med min stereo! :D Äntligen kan jag lyssna på musik i mitt rum<3 Sedan åkte han med mig ner till Cilli för att hämta min liggstol som jag köpt! AZM! Hur fin som helst där den står mellan fönstret och bokhyllan ^^. Fick också upp (efter en hel del krångel) en av hyllorna jag köpt på IKEA. Efter det gick jag och mamma ner till stan för att köpa presenter till Sebbe och Becca (ett presentkort på Jack&Jones vs. en klocka på Ur&Pen). Slutade med att jag köpt en boklampa på Ur&Pen, ett linne på Carlings och tre klänningar på Vero Moda. Fast ska säga att allt jag köpte faktiskt var på rea! Om det hjälper mig på något sätt..

Igår blev det midsommaraftonsfirande med mamma och folk ute på Karros land. Riktigt mysigt. Fick till och med en sabb gitarrlektion av Titus! :D Han höll på att tappa tålamodet med mig stackaren haha.

Idag har jag inte gjort mycket alls. Plockat fram väskorna jag ska packa i till Lanzarote och kollat igenom mina kläder för att se vad jag ska ha med mig. Har även provat och räknat alla mina klänningar - kom fram till 17 stycken! Inte dåligt hehe..

Nu ska jag nog se om jag kan få ner något mer i väskan!

Puss

Jag vet inte varför

Idag har jag städat hos pappa. Inte kul men skönt att få gjort.
Tog buss till stan kl 16.07 och träffade Karin vid söder tull. Gick först upp till lägenheten och lämnade saker innan vi drog ner på stan igen. Jag köpte ett vitt tunt linne på Gina Tricot som jag ska ha med mig till L. Jätteskönt!
När vi kände oss klara gick vi till Netto och jag köpte korv, korvbröd och godis till imorgon. Sedan var Karin tvungen att gå mot bussen, vi ville ju inte att hon skulle missa den så hon fick gå tidigt haha<3

Sedan jag kommit hem har jag plockat fram grejer som jag ska packa ner till imorgon, tittat på tv och pluggat lite matte. Men det gick inget vidare - har fått ont i huvudet. Kan bero på att jag inte ätit speciellt mycket idag så ska nog se till att få i mig något snart.

Imorgon mellan 12 och 13 åker jag och Hanna till Brännö, hennes land, och ska tälta. (Y)

Nu är jag trött..

Puss

I'm so sorry, my bad

Idag har det då varit kalas men så lat som jag är sköt jag upp städningen till imorgon.. Ångrar mig nästan.
Kalaset gick i alla fall bra och både mat och fika var jättegott, har fortfarande den där mätt-känslan i magen.
Nu har alla gäster gått hem och vi syskon har haft Super Mario-turnering på Hannes och Petters Nintendon. Galet att ungen på snart 5 år vinner stort över mig!

Ikväll ska jag försöka läsa ut min bok, Memoarer av Bob Dylan. Har bara ca 20 sidor kvar så borde klara av det.

Imorgon ska jag gå upp skapligt tidigt så att jag kan städa och sedan vara i stan innan kl 16. Får se om jag och Michaela ska gå och handla tillsammans eller om jag får gå själv. Måste ju inhandla allt som ska med på tisdag ;)

Tisdag morgon åker jag, Hanna och Michan till Hannas land och tar oss till tältplatsen. Där kommer vi försoppningsvis ha hur mysigt som helst!

På onsdag åker vi hem någon gång på förmiddagen. Jag ska packa och vid 17.30 kommer pappa in till stan med släpet och min stereo och så ska vi hämta min liggstol på Chilli!

På torsdag ska jag packa och åka och handla med Elin och killarna.

På fredag åker jag, Elin, Richard, Jonte och Sjöberg till Elins land för att fira midsommar och ha trevligt.

På söndag eftermiddag kommer vi hem från Elins land. Jag ska packa upp och packa ner innan det blir utgång! (Det måste bli en sista utgång!)

På måndagen ska jag packa och så blir det väl förhoppningsvis lite firande för Rebecca på kvällen (och kanske lite avskedsfestande för mig ;P).

På tisdagen ska jag packa och kl 18 ska jag och Hannapannabus på Twilight-marathon på SF! Helkul! Efteråt springer jag hem och sover i ca 4 timmar innan det är dags att åka till flygplatsen!

Fattar ni att jag är stressad? Men det är så det ska vara så jag klagar inte! :D

Puss

Memoarer

Idag blev det väl inte riktigt som jag skrev igår att det skulle bli. Varken alternativ ett eller två. Istället åkte hela familjen till Maxi. Först släppte pappa och Siw av mig, Becca och Petter på Maxi medan de åkte till JULA för att köpa present till Petter. Det första vi gjorde var att springa in på MQ för att hälsa på Jenny! :D Äntligen tog jag mig dit och hälsade på när hon jobbade! Har ju varit dåligt med det innan... Sedan gick vi runt och kollade, Hanne skulle köpa present till födelsedagsbarnen. Petter hatar att gå i butiker så han bad om att få gå och leka själv i Lekhörnan haha. Så självklart skrev vi in och släppte av honom där så att vi kunde få något gjort! Hanne köpte två nagellack till Becca, ett par örhängen till Siw och en gummisköldpadda till Petter. När Siw och pappa kom hämtade vi Petter och handlade mat innan vi åkte hem. Siw hade bråttom hem för att kolla på bröllopet på tv.. Själv har jag varit helt emot att se det där men lite svårt att hålla sig borta från tvn när det står på hela dagen ;P

Imorgon blir det som sagt kalas med pastasallad och tårta. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, antingen en svartblommig klänning eller.. Jag vet inte om jag har något mer här..? Skitsamma, jag får lösa det imorgon!

Puss

Faktiskt!

Håll koll på Lanzarote-bloggen!

http://jessicajohanna.blogg.se/jlanzarote/

Skriver lite om dagen senare.

Puss

Varför måste man ha en vind uppe i taket?

Imorse gick jag upp 08.40. Jag duschade och fixade mig innan jag gick i regnet upp till Michan. Tänkte inte ens på att titta ut innan jag gick så jag fick gå med gladiatorskor och utan paraply. Men det funkade ju det med! Desto mysigare att sitta på Michans balkong i regnet och planera tältning! Vi gjorde upp listor över vad vi ska ha med oss och så bestämde vi datum. 22-23 (tisdag-onsdag) ska jag, Hanna och Michan (Jenny kunde inte :( och Tilde är vi osäkra på om hon kommer vara hemma) tälta ute vid Hannas land! Vi ska grilla och äta oss tjocka på godis och annat gott, spela spel, bada, sola och berätta spökhistorier till skenet från ficklamporna i natten. Perfekt!

Strax efter kl 13 drog jag och Hanna ner på stan. Hon skulle kolla bh:ar och långklänningar och jag skulle hitta present till Becca. Hanna hittade både bh:ar och en jättefin långklänning! Jag hittade en kort jeansjacka, som jag tittat på och testat många gånger, på rea på Vero Moda!Hur bra som helst hihi. Hittade även present till lillasyster så nu är alla presenter avklarade, känns bra. Jag + Hanna = bästa shoppingteamet!

När vi kände oss klara på stan drog vi hem till mig, jag skulle packa, slå in presenter och kolla bussar. Fick reda på att jag precis missat bussen, vilket gav lite extra tid över till UNO-spelande!
Vid 5 i 17 tog jag sedan bussen till Blacka.

Imorgon är det lördag och det finns två alternativ till hur dagen kommer att se ut. Det ena innehåller någon timme på stan med Hanne för att hjälpa henne köpa presenter till Becca, Siw och Petter och visning av lägenhten för att sedan hitta något hemma att ha på mig på söndag. Det andra innehåller studsmatta, bada, sola och vattenkrig. Vi får helt enkelt se hur det blir med den saken!

På söndag ska det bli födelsedagskalas för Becca, Siw och Petter. Becca blir 16, Siw 39 och Petter 5. Hoppas det blir gott fika! ;D Ska försöka hinna städa också innan jag åker till stan igen, de gnäller på mig här hemma.. ;)

Puss


HEMMA!

Ja då är jag hemma igen från Öland! Eller jaa, jag kom hem iförrgår kväll :) Det har blåst i princip hela tiden men ändå varit tillräckligt med sol att jag hann bränna mig lite på axlarna. Vad har vi gjort då? Ja du.. Vi har mest tagit lugnt, fjantat oss lite, tittat på film och fotboll, spelat en hel del UNO och Skitgubben, grillat, solat och shoppat. Jag köpte ett randigt linne på H&M, guacamolekrydda, två glassar, aloe vera mot myggbett och sår, kryddsmörskrydda till Maja och örtkarameller. 
Det var så dålig teckning där att vi som har 3 (jag, mamma och Becca) fick gå ut på vägen och helst ända bort till en busshållplats för att kunna ta emot+skicka sms och ringa. Samma sak med det mobila internet vi hade med oss, fast då hjälpte det inte ens att gå till busshållplatsen. 200 kr kastat i sjön. Eller i sopen om man nu vill det.
Mamma fick ont i ryggen och fick åka in till en kiropraktor. Då passade jag och Becca på att spela minigolf! Hihi.
I år blev det ingen cykeltur med allihop som vi brukar göra, så jag och Becca tog tandemcykeln och cyklade lite själva. Tog en tur upp på ett gärde och tillbaka. :)



I torsdags var det skolavlutning och det betyder att det nu är SOMMARLOV! Helt underbart!! Det firade vi (jag, Hanna, Michan, Tilde och Sophia) me utgång. Vi tänkte dra ner lite tidigare än vanligt då vi hört att det brukar vara lång kö när det varit utspring, så vi tog spårvagnen så att vi var nere vid ungefär 10 över 22. Och visst var det kö alltid, vi stog där i nästan exakt 3 och en halv timme.. Men vi hade ju rätt så trevligt i kön med, hälsade på Stoffe och sedan fick vi sällskap av två pratglada killar var av en lovade att bjuda mig på middag om vi inte kom in. Perfekt att ha flera alternativ om något skulle gå snett (Y). Dock kom vi in så det blev ingen middag, en hel del dansande istället! Ja, så mycket dansande vi hann med på en och en halv timme.. Hur som helst blev det en hellyckad kväll, något vi absolut måste göra om innan jag åker! Ska försöka pressa in det..

Igår stannade jag inne hela dagen och packade upp lite smågrejer. Tömde faktiskt tre kartonger! Framgång! På vägen hem från Öland stannade vi till på IKEA där jag köpte förvaringslådor och hyllor så nu har jag någonstans att ha alla mina smågrejer med. Super.

Idag har jag gått på stan ett tag med Maja och jag gav henne kryddsmörskryddan som en liten tidig födelsedagspresent. :) Och när jag nu var på stan passade jag på att köpa presenter till Siw och Petter och lite annat bra. På Lagerhause köpte jag en flugsmälla till Petter (han önskar sig en egen flugsmälla haha), smörknivar (det var 10 stycken för 50 kr. Är så trött på de vi har hemma att jag plockade på mig en av varje färg), jordgubbsgodis och en tablettask. Men tablettasken var inget god, åt två stycken men klistrade sedan igen asken igen och slog in den. Kan lika gärna ge den till Petter haha.
På BRIO köpte jag en drake (en sådan där som man flyger med ute) som Petter också önskar sig.
På Chilli beställde jag äntligen min liggstol!! Ska hämta den nästa vecka hihi :D
På Optiker Persson köpte jag 60 par endagslinser och väntade på Rebecca som provade ut linser.
På Klippet köpte jag födelsedagskort till Becca, Siw och Petter.
På appoteket köpte jag after sun-gel och magtabletter som jag ska ha med mig till Lanzarote.
Och så har jag köpt present till Siw men är rädd att hon kanske går in och läser det här så jag kanske berättar i efterhand istället.
Becca drog till pappa och mamma och jag gick hem, åt McDonalds och spelade gh. Nu borde jag nog sova, kl är 01.08 och jag ska vara hos Michan imorgon för att planera tältning. Kanske borde lagt mig tidigare.. Hehe.

Puss

*Host*

Varför kommentera anonymt? Står man inte för det man säger kan man väl lika gärna låta bli? :)
Men kommentera mera! Faaast skriv gärna vem det är..

What a bloody awful day

Var på skolan i ca 40 minuter imorse, rätt lagom enligt mig ;) Vi bara städade skåpen och alla i klassen (utom jag och Emelie) pratade betyg med mentorerna. Sedan drog jag, Emelie och Natalia ner på stan. Valde att inte ta med mig mer än 50 kr för säkerhetsskull, så istället för att shoppa försökte jag hjälpa Emelie hitta studentpresent. Blev tillslut en jättefin skål och två fina grattis-kort :)
Natalia var hungrig och köpte cheesburgare på donken, då kände jag för en glass. Hihi. McFlurry med Smarties funkar alltid!

När jag kom hem rensade jag bland mina anteckningar och slängde en massa som jag inte har nån användning för längre. Jag försökte städa undan lite på mitt rum men det gick inte så bra - det ser fortfarande ut som ett bombnedslag..
När mamma kom hem tog vi bilen ut till landet för att hämta några saker vi ska ha med till Öland. Skulle egentligen klippt gräset också men som tur var regnade det ju så vi åkte hem igen ^^.

Pratade med sötaste Hanna på telefonen förut. Vi pratade om imorgon, om hur det kommer kännas att äntligen få sommarlov, om mina resor och om hur kul det ska bli att tälta tillsammans innan jag åker! <3

Imorgon blir det skolavslutning kl 09.30. Efter det ska jag hem och städa undan lite ifall att det kommer någon på kvällen (hoppas på det). :P
När mamma slutat ska vi åka och storhandla till Öland! Hihi.
När vi kommit hem igen ska jag väl börja fixa mig och tagga inför utgång med underbara tjejer! Här ska sommarlovet firas!

Bilder från "förfesten":


På fredag drar vi! Jag, mamma, Becca, mormor, Mia, Calle och Filip drar till Öland som vanligt! Hoppas på fint väder så man kan få lite färg. Men kommer ha med mig dator så kommer förhoppningsvis inte försvinna helt ;P

Puss

I swear it's true

Igår drog jag på stan med Karin! Trots att det var Karin som ville hitta något och köpa upp sina pengar var det jag (såklart) som hittade en massa kläder. Jag köpte ett par korallfärgade shorts, ett svart linne och ett vitt linne på Gina Tricot, två linnen på H&M och ett par svarta shorts på New Yorker. Efter att jag ätit på McDonalds drog vi upp till mig för att hämta usb-minne. Karin skulle ladda över musik och bilder på det och sedan ge tillbaka till mig. Men i princip direkt efter att vi kommit upp till lägenheten var Karin tvungen att springa igen för att hinna med bussen.

Efter att Karin gått satte jag mig och pluggade matte, har ett helt kapitel kvar att göra innan nästa termin börjar och jag tänker inte ta med mig matteboken till Lanzarote!
När mamma kom hem blev det pankakor och tv.

Idag har jag i princip bara slappat. Gick upp vid 11, åt frukost och tittade på tv till Rebecca och Malin kom hem. Då satte vi på en film, Gökboet (rätt bra fast lite småkonstig! :P Eller Hanna?) och vid halv 14 drog jag ner till Loui de Geer för att möta Karin och få tillbaka mitt usb. Snabb tjej den där :D<3
När jag gick kände jag mig ganska äcklig då jag inte hunnit duscha innan jag sprang hemifrån. Jag svettades som en gris, glasögonen åkte hela tiden ner på näsan och dessutom märkte jag hur dåligt jag ser med mina glasögon! Riktigt suddigt och jag hatar att gå ute när jag inte ser nåt.
Trots det var jag tvungen att gå förbi Ur&Pen innan jag kunde gå hem. Jag hade för en gångs skulle kommit ihåg att ta med mig min klocka som stannat och kvittot och ville inte riskera att glömma bort det igen. Så jag gick dit och fick min klocka utbytt - det hjålpte visst inte att bara byta batteri.
När jag kom hem hoppade jag in i duschen direkt och jag känner mig genast fräshare! :D

Nu har jag kollat på bilderna på usb-minnet och flyttat över all musik till mobilen. Yaay :D

Snart ska jag dra till gmormor med mamma! Kanske ska fixa mig lite..?

Puss


Hjälp!

Ge mig namnförslag till Lanzarote-bloggen!

Fake?

I helgen har jag jobbat mina två sista kvällar innan sommaren! Känns helskumt. Jobbade med chefen istället för med Fredrik som jag brukar. Gick bra :) Fick skjuts hem i lördags och han erbjöd mig skjuts hem igår med (för att det var min sista dag) men då hade jag cyklat till jobbet ;P Tack ändå!

Idag sov jag till kl 09. Mamma väckte mig någon gång innan men jag klarade att somna om ;)
Jag och Emelie hade möte med Maria - våran turismlärare som också ska vara våran handledare här hemma i Sverige i sommar. Vi gick igenom några uppgifter som vi ska göra på Lanzarote, fick några papper och gick igenom ungefär hur ett projektarbete ska vara. Sedan fick vi även reda på att vi inte fått pengarna som vi ansökte om till resan... :( Så nu får skolan se till att betala våra flygbiljetter!! Det är ju inte många dagar kvar i skolan så nu får de se till att ta tag i saken någon gång! Slöa rektorer..

Efter mötet hade vi (jag och Emelie - ingen mer kom) utvärdering på naturen och vi slutade strax efter 11. Då städade vi våra skåp så vi är klara med det! Jag tänkte ju inte så länngt när jag gick hemifrån så jag hade ingen väska eller påse med mig att lägga böcker i. Jag fick med mig några block och mappar hem och får helt enkelt ta resten en annan dag.

Imorgon är det Kungscampen. Vet inte exakt vad det är för något men tror att man ska gå runt med klassen och vara med i olika tävlingar. Vet inte ens när vi ska vara där. Eftersom vi inte är med resten av klassen uppe på vp får jag och Emelie aldrig reda på något, trots att läraren de har däruppe är våran mentor och hon har både mitt och Emelies mobilnummer.. Hur svårt ska det vara? Funderar på att strunta i att gå dit bara för att vi inte fått någon information.

Någon gång mellan kl 14 och 15 slutar Karin skolan. Då blir det att dra ner på stan och kolla runt! :D Ska se vad de har på Monki också - de har tydligen värsta rean! Och så ska jag, om jag kommer ihåg, ta med mig min klocka och mitt kvitto och gå till Ur&Pen. Klockan som jag köpte strax innan jag fyllde stannade bara några veckor senare. Måste få den fixad.

Nu ska jag väl se om jag kan starta en ny blogg som jag ska ha på Lanzarote. Har inte bestämt mig än om jag ska skriva både där och här eller bara där.. Vi får se ;)
Och så ska jag försöka börja på en lista över saker jag ska ha med mig när jag åker, känns som att jag behöver börja planera lite nu.

På fredag åker vi till Öland!!

Puss

???

LEDIG IDAG!?

Har fått sms från Emelie som säger att vi inte har några lektioner idag och läste på facebook att Olivia i klassen skrivit samma sak.. WOHOOO! Fy fan vad skönt!<3

Puss

RSS 2.0